Fair Trade Espresso

Hier passen we hetzelfde principe als bij de Mocca arabica en de Aroma Italiano toe. In gewijzigde verhouding wordt met dezelfde bonen gewerkt. Wij voegen er een hoeveelheid robusta bonen bij om de koffie pittiger, en dus meer geschikt voor de espresso liefhebber, te maken.

Fair Trade Puro

Hier gaan we nog een stapje verder. Een 100% arabica Fair Trade koffie van uitstekende kwaliteit. Een grote hoeveelheid Indonesische bonen zorgt voor een milde koffie, met toch wel een stevige body. Smaakvol en gezond ! Daar draait het toch om ? Niet ?

Fair Trade Dolce

Identiek dezelfde samenstelling als onze “gewone” Dolce. Deze bonen worden echter onder het Fair Trade label aangekocht.

Fair Trade Intense

Als lokale producent vinden we eerlij ke handel en lokaal ondernemen belangrijk. Deze is één van de vier Fair Trade mengelingen in ons aanbod ontbreken. We kiezen voor een, eerder fruitige, 100% arabica koffie met een toch wel hoge zuurtegraad. Je kan hem zeker in jouw espressomachine, maar ook als filterkoffie gebruiken.

Dolce

Als koffiemerk heb je natuurlijk ook een lekkere, en toch betaalbare, filterkoffie nodig. Onze bedoeling was om een smaakvol alternatief te bieden voor de doorsnee industrieel gebrande koffie die men in elke supermarkt terugvindt. Deze koffie moet elkeen die thuis niet over een espressomachine beschikt overtuigen dat een ambachtelijk gebrande koffie beter en smaakvoller is. […]

Décafiné Forte

En wil je toch voor iets krachtiger gaan! Deze mengeling is er een met heel wat meer pit : 60% arabica en 40% robusta. Maar wel nog altijd een smaakvolle koffie.

Décafiné

Je kan in de late uurtjes je espresso niet missen, maar je wil jezelf toch van een goede nachtrust verzekeren. Dan zorgt deze décafiné zeker voor dat magische “avondmoment” ! Een keurig samengesteld smakenpallet van arabica bonen, gemengd met een hoge dosis Braziliaanse Santos koffie zorgen voor een gepaste afsluiter van jouw dag !

Superior

Een aantal van onze klanten vinden deze Superior het einde, je kan hem voor meerdere doeleinden omwille van de uitgebalanceerde mix tussen krachtig en mild.  Wij zelf adviseren deze koffie als je een fervente cappuccino en latte macchiato liefhebber bent. Maar probeer hem zeker ook eens als je helemaal in de ban van filterkoffie bent. […]

Delizioso

De eerder hoge zuurtegraad van deze mengeling is een eigenschap die sommigen verafschuwen, terwijl die door anderen bejubeld wordt. Deze koffie werd uit een topselectie van arabica bonen samengesteld. We kozen hoofdzakelijk voor koffie uit Midden-Amerikaanse landen : Costa Rica, El Salvador,… en zelfs een kleine hoeveelheid Guatemaltese Maragogype bonen. Het rijke smaakpallet zal u […]

Arabica Cremoso

Filterkoffie is niet echt jouw ding ? Je houdt meer van een koffie met een mooie crema laag erop, terwijl je bitterheid en pit eerder negatieve eigenschappen vindt. Dan zal deze Arabica Cremoso je zeker bekoren. De alom gekende Maragogype boon en een kwaliteitsvolle arabica uit El Salvador zijn hier prominent aanwezig. Guatemaltese arabica zorgt […]