Over ons

In 1996 werd de huidige bvba Koffiebranderij Gimo door Guy Ista en Monique Wathion, onder de naam Horecagroothandel Gimo opgericht.   Het oorspronkelijk assortiment bestond enkel uit een gamma snoepgoed en koffiekoekjes.  Na enkele maanden werd dit met koffie, espressomachines en diverse horecatoestellen uitgebreid.  Guy kreeg bij de verdeler van Wega espressomachines een opleiding om de nodige herstellingen zoveel mogelijk zelf te kunnen uitvoeren. Het doel was de klanten een snellere en betere service te bieden.   Anderhalf jaar na het opstarten werd in Hoepertingen een koffie en delicatessen winkel geopend.  Pralines, verse thee, wijnen, alcoholische dranken,… behoorden voortaan ook tot het gamma.

In 2000 kwamen Monique en Guy in contact met koffiebranderij Rodri uit Genk.  Roger Delbrouck was van plan was om enkele jaren later de activiteiten te stoppen en wou Guy graag de stiel van koffiebranden aanleren.  Er werd overeengekomen dat horecagroothandel Gimo de branderij, na het beëindigen van de opleiding , zou overnemen.  Het huismerk “ Gimo Caffè “ werd boven de doopvont gehouden.  Aanvankelijk bestond het uit slechts drie mengelingen : Mocca Arabica, Aroma Italiano en décafiné. Er werd bewust voor een niet- Nederlands klinkende naam gekozen omdat de activiteiten van in het prille begin ook op Wallonië en Brussel gericht waren.  Januari 2003 werd ingezet met de oprichting van bvba Koffiebranderij Gimo en de overname van Rodri koffie.

Een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis kwam er in de zomer van 2005 met de aankoop van het gebouw waar Koffiebranderij Gimo nu nog altijd gevestigd is.  De extra ruimte en de vestiging op één locatie gingen ervoor zorgen dat het werken een stuk gemakkelijker werd. Bovendien bracht de verhuis naar Sint-Truiden een waaier van nieuwe mogelijkheden met zich mee waardoor de daaropvolgende jaren de omzet aanzienlijk steeg.

In 2008 werden de technische activiteiten en de verkoop van toestellen uitgesplitst in een aparte vennootschap. De oprichting van  bvba Xl-Technics ging ervoor zorgen dat voortaan ook herstellingen uitvoeren en toestellen leveren aan niet- klanten van koffiebranderij Gimo tot de mogelijkheden hoort.  Het branden en verdelen van “ Gimo Caffè “ zorgde er immers voor dat klanten van andere koffiemerken nooit  voor de aankoop van nieuwe toestellen bij koffiebranderij Gimo kwamen aankloppen.

In 2015 is het opstarten van een webshop een nieuwe stap in het verhaal.  Online verkoop gaat steeds meer deel uitmaken van het aankooppatroon van de meesten onder ons.  Particulieren, waar Koffiebranderij Gimo zich in het verleden nooit echt op gericht heeft, worden daardoor een nieuwe doelgroep.   Om zoveel mogelijk in het straatbeeld aanwezig te zijn wordt het in gebruik nemen van een mobiele espressobar de volgende stap in de uitbouw. De kennismaking met “Gimo Caffè “  zal in de komende maanden en jaren dus voor velen onder jullie via allerhande avond –en jaarmarkten, open-deur-dagen, concerten,… verlopen.

Guy en Monique kijken alvast uit naar uw bezoek en serveren u graag op professionele wijze uw espresso, lungo, cappuccino, latte,….